• Fri frakt vid köp över 500 kr
  • Din order skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Enkel retur - 30 dagars öppet köp

Handskar

Ridhandskar är en viktig del av utrustningen för en ryttare. De skyddar dina händer mot skav och väder samt ger de dig ett bättre grepp om tyglarna. När du köper ridhandskar så utgå från att välja ett par som är bekväma, funktionella och hållbara.

Filtrera
Varumärke (0/10 valda)
Sortera
43 produkter

Visa fler

 

 

Ridhandskar är en viktig del av utrustningen för en ryttare. De skyddar dina händer mot skav och väder samt ger de dig ett bättre grepp om tyglarna. När du köper ridhandskar så utgå från att välja ett par som är bekväma, funktionella och hållbara:

När du väljer ridhandskar kan du tänka på följande saker:

Passform: Handskarna ska sitta tätt men inte kännas för tighta. De ska vara bekväma att bära under längre tider. De varken vara för stora eller för små. En bra passform och bekväma handskar skyddar dig mot skav.

Material: Olika material har olika egenskaper såsom andningsförmåga, styrka och flexibilitet. Tänk på vad du prioriterar när du väljer material. Ett par som är vattentäta, så att de skyddar dina händer från kyla och väta, är viktiga egenskaper. Under kallare dagar bör de också ha ett bra skydd mot kyla och vind, så att du inte fryser när du rider.

Grepp: Handskarna ska ge dig ett bra grepp om tyglarna så att du har kontroll över hästen.

Ridhandskar finns i en mängd olika stilar och färger, så du kan välja en som passar din personliga smak och ridklädsel. Om du är osäker på vilken storlek du ska välja är det bäst att prova ett par innan du köper dem. På så sätt kan du vara säker på att du får ett par som passar dig perfekt.