Leveranstiden för vissa av våra produkter är just nu längre än normalt p.g.a Covid-19. Håll ut och kontakta oss vid frågor.

FRAKT 49 KR VI SKICKAR INOM 1-3 DAGAR FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1900 KR*

0 0 kr
Till Kassan
Börjestips
Börja rida - vilka saker bör jag köpa först?

Börja rida - vilka saker bör jag köpa först?

Har du precis bestämt dig för att börja rida? Eller funderar du på det, men är osäker på vilka hästsaker du behöver för att komma igång? Här listar vi vad du behöver för att komma igång. 


Börjar du rida så kommer du märka hur en helt ny värld öppnar sig och att det finns mycket fint i både kläd- och skoväg. Men börja i rätt ända. Det viktigaste av allt är att du har skor med klack och skyddar dig ordentligt. Här listar vi vad du behöver.

1. Skor med klack


Det första, viktigaste och kanske det enda du verkligen behöver är en sko med klack. Det behöver inte vara en renodlad ridstövel, men skon bör ha klack för att förhindra att foten åker igenom stigbygeln och gör att du fastnar ifall olyckan är framme.

Här finns många olika sorters skor och ridstövlar att välja på. Du ska hitta det som passar just dig. Kanske är det boots, grövre kängor med snörning eller höga klassiska ridstövlar. Det finns något för alla stilar.

2. Ridbyxor och andra kläder


Nästa steg är att säkerställa att du har ett par bra ridbyxor. Det går såklart att rida i precis vilka byxor som helst, men för att undvika skav från sadeln väljer många att köpa ett par byxor utan sömmar. 

På våren är det många som rider i leggings, som i sin utformning är väldigt lika vanliga träningstights. På hösten och vintern kan man istället vilja ha fodrade ridbyxor och kanske termobyxor. Tänk på att det är kallt inne i ridhus, så även om du inte ska rida utomhus gäller det att hålla sig varm vid kyligare temperaturer. 

Utöver ridbyxor är det även bra att ha en långärmad t-shirt. Genom att ha långa ärmar skyddar du dig om du mot förmodan skulle skrapa emot något i ridhuset. Du kan använda vilken bomulls- eller träningströja som helst. 

Det finns såklart oändligt mycket snygga ridkläder att utrusta sig med, men i början fungerar byxor och tröja utmärkt. Här hittar du ridkläder för dam, herr och junior.

3. Hjälm & säkerhetsväst


Man ska alltid vara väl skyddad när man rider och hjälm och säkerhetsväst är ett måste. Båda dessa brukar finnas att låna på en ridskola. Vi märker dock att många ändå väljer att köpa en egen hjälm - dels för att man tycker att det känns bra att ha en egen och dels för att passformen blir helt perfekt. 

Här hittar du säkerhetsprodukter såsom västar, skor, hjälmar och reflexer.

4. Ridspö


Ridspö används sällan precis när man börjar rida. Om det behövs finns det oftast att låna på ridskolan.

Allt som hör till hästen

Borstar, sadel, träns, tyglar och täcken är specifika för varje häst och finns alltid på stallet. Därför behöver du i början inte fundera över det alls. 

Nästa steg? 

Har du fastnat ordentligt för hästsporten och är intresserad av att utrusta dig mer? Då är det vanligt att ryttare köper egen skyddsutrustning med hjälm och väst, om man inte redan gjort det. Kanske är du också sugen på ditt egna schabrak i din favoritfärg.

Vill du ha hjälp att komma vidare är du varmt välkommen att höra av dig eller komma in i en av våra butiker så hjälper vi gärna till. 

Varmt välkommen till ridsporten!


Fler nyheter