Öppettider i våra hästbutiker hittar du här

Frakt 49 kr Vi skickar inom 1–3 dagar Fri frakt vid köp över 1900 kr*

0 0 kr
Till Kassan
Börjestips
Jaktsäsong – se till att du syns

Jaktsäsong – se till att du syns

Det gäller att synas ordentligt när du ger dig ut i skog och mark. Vi tipsar om produkterna som håller dig och din häst säker.


Prata med markägare och jaktlag

Undvik att rida där jakt pågår och ta gärna kontakt med markägaren för att få närmare detaljer om var och när jägarna befinner sig i skogen. Många jaktlag meddelar idag sina planer via Facebooksidor eller hemsidor.

Starka färger

Jägare klär ofta både sig själva och sina hundar i varselkläder med neonskarpa färger för syrlighetens skull. Gör det du också. Och glöm inte att varselklä din häst. Reflexboots eller en reflexbrösta gör att du syns på långt håll och kan rida säkert i förhållanden med försämrad sikt.

Ju fler reflexer desto bättre

Du kan aldrig ha för många reflexer vare sig på dig eller din häst. Reflexvästar är ett effektivt sätt att synas bättre även i dagsljus. När du känner att du har jättemånga reflexer, sätt på ett par till!

Också viktigt är ett reflextäcke till hästen vilket ger er bästa synbarhet i mörkret.

Reflexväst till ryttaren är ett måste för alla som vistas ute i mörkret!

Är du jägare själv eller om du har hunden med dig i skogen? Vi kan erbjuda många smarta reflexplagg och accessoarer även för hund.

Gör väsen av dig

Prata högt och gör dig hörd när du är ute i skogen. Ett välkänt knep för att inte bli misstagen för en flyende älgko är att sjunga en trudelutt. Varför inte Taylor Swifts White Horse eller U2:s klassiker Who´s gona ride your wild horses?  

Tänk även på att fler djur än vanligt kan vara i rörelse i området - det kan vara hundar, älgar eller andra som plötsligt kommer springande. Ta det säkra före det osäkra och håll koll på omgivningen.

Älgjakten län för län

Det är länsstyrelserna som beslutar om när höstens älgjakt ska pågå i respektive län. Den börjar redan i september i norr och pågår fram till och med februari i en del län.

När är det älgjakt i ditt län? Se lista för 2020 på Svensk Jakts webbplats. 

Fler nyheter