Leveranstiden för vissa av våra produkter är just nu längre än normalt p.g.a Covid-19. Håll ut och kontakta oss vid frågor.

FRAKT 49 KR VI SKICKAR INOM 1-3 DAGAR FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1900 KR*

0 0 kr
Till Kassan
Börjestips
Tips på hur du gör hästen fin inför tävling

Tips på hur du gör hästen fin inför tävling

Tävlingssäsongen är i full gång och på Börjes får vi många frågor kring vad man ska tänka på när det gäller tävlingsförberedelserna. Här är några tips på vad du kan göra.


Tvätta
Allra finast blir din häst om du tvättar den kvällen före tävlingen. Idag finns det schampo i flera olika kulörer som bättrar på hästens grundfärg, till exempel fux-, brun- eller skimmelschampo. Var noga med att få rent hovarna, det höjer helhetsintrycket. Kratsa och skura hovarna noga och lägg på ett hovfett.

Fläta
Vill du fläta din häst rekommenderar vi att göra det på själva tävlingsdagen. Att få till jämna och fina flätor kan vara lite trixigt, men som tur är finns det hjälpmedel som underlättar. Det finns också ”knoppspray” som stadgar flätorna. Att fläta riktigt snyggt är en konst så öva till vardags – övning ger helt klart färdighet.

Fläta gärna svansen om du vill att den ska vara lockig på tävlingsdagen – det underlättar också för att hålla svansen ren.
Till skimmelhästar är svanspåse att föredra vid transport så att hästen fortfarande har en fin, glänsande svans när ni kommer fram.

Rengör utrustning
Sadel och träns samt annan utrustning till hästen ska vara rengjord och smord inför tävlingsdagen. Tänk på att använda färglösa produkter till framför allt sadeln så är chansen stor att dina vita ridbyxor är vita även efter tävlingens slut.

Nu inför sommar och grässäsongen kan det vara bra att ha koll på att broddhålen är i ordning samt att hästens skor sitter ordentligt då det frestar lite mer om du ska på grästävling och behöver brodda.

Planering är a och o
På morgonen behöver hästen ha tillräckligt med tid på sig så att den hinner äta upp sin frukost innan det bär iväg på dagens äventyr – planera din tid så att detta verkligen hinns med.

Sist men inte minst, se till att ha alla saker i ordning inför tävlingen redan dagen innan, så slipper du stressa på självaste tävlingsmorgonen. 

Dagen kanske blir lång så glöm inte att packa med foder till din häst, samt vattenhink. Och glöm inte hästens pass!Lycka till!

Fler nyheter