Hos oss har du öppet köp i 30 dagar. Byte på julklappar t.o.m 9/1 2022.

Frakt 49 kr Vi skickar inom 1–3 dagar Fri frakt vid köp över 1900 kr*

0 0 kr
Till Kassan
Börjestips
Så rider du säkert under Coronapandemin

Så rider du säkert under Coronapandemin

Coronapandemin har lett till att alla tävlingar är inställda fram till slutet av maj. Men det finns ändå möjlighet att träna och hoppa på tävlingshinder. Många ridklubbar erbjuder öppen bana. 


Den möjligheten tycker jag att man ska ta så att man ändå kan hoppa på tävlingshinder, säger Ola Nilsson-Green i Hästaffären i Tingsryd. 


För att förhindra spridning av Coronapandemin har Svenska Ridsportsförbundet fattat beslut om att ställa in all tävlingsverksamhet fram till den 31 maj. Beslutet påverkar självklart alla ryttare som tänkt tävla. Men det finns möjligheter att ändå träna och hoppa på tävlingshinder. Många ridklubbar och även landslagsryttare erbjuder öppen bana, vilket innebär att varje ekipage har banan för sig själv under cirka 30 minuter. På så sätt kan man hoppa banor med tävlingshinder, även om det inte är tävlingar.

– Det är ett bra komplement om man vill komma igång och hoppa på tävlingshinder. Eftersom man hoppar på tävlingshinder, blir det lite mer som en tävlingssituation även om det inte är tävling. Man kommer också iväg och eftersom man har banan för sig själv sker det under säkra förhållanden. 


För ryttare som rider dressyr och Islandshästar finns också tävlingar via webben. De tävlande filmar då när de rider och skickar sedan in filmen till domare för bedömning. 

Lägg fokus på träning

Ola Nilsson-Green i Hästaffären i Tingsryd tipsar också om att fokusera mer på träningen när tävlingarna uteblir. 
– Man kanske ju träna lite extra så att man är full förberedd när det förhoppningsvis blir tävlingar igen. Det finns alltid saker man är mindre bra på och alltid saker som man vill förbättra. Nu kan det vara bra att tänka igenom det och träna lite extra på de sakerna.
 Kan man inte träffa sin tränare som vanligt går det ju alltid att ringa och få tips om bra övningar.


Rid säkert ensam

Om Coronapandemin lett till att man behöver rida ensam i en större utsträckning är det viktigt att tänka på säkerheten. Rider man ute själv bör man alltid ha mobiltelefon med sig och även berätta för andra var man rider och när man ska vara tillbaka.

Tänk också på att hästen blir lite extra pigg om man inte har möjlighet att rida den i samma utsträckning som man gör i vanliga fall. Våren brukar alltid vara en bidragande orsak till att hästar blir piggare och om de inte har ridits som de brukar kan de bli väldigt pigga.Fler nyheter