Leveranstiden för vissa av våra produkter är just nu längre än normalt p.g.a Covid-19. Håll ut och kontakta oss vid frågor.

FRAKT 49 KR VI SKICKAR INOM 1-3 DAGAR FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1900 KR*

0 0 kr
Till Kassan
Börjestips
Så packar du rätt inför sommarens meeting – 3 olika sätt

Så packar du rätt inför sommarens meeting – 3 olika sätt

Du längtar efter sommarens olika cuper och hästmeetings. Men att tänka på packningen gör dig gråhårig. Ingen fara, vi hjälper dig att reda ut bestyren.

Ett meeting är en flerdagarstävling. Ofta behöver man dessutom åka en bra sträcka för att kunna vara med så det finns ingen chans att åka hem och hämta det som glöms.

 

1. Packa i kronologisk ordning
Ett av de bästa sätten att hantera packningen är köra det kronologiska tricket. Börja med vad som behövs på morgonen och fortsätt sedan med förmiddagen, eftermiddagen och kvällen. Utifrån den metoden kan du göra både hästens och din egen packlista.

 

Du själv behöver tandborste och hårborste för morgonrutinen. Hästen behöver morgonutfodras, vilket innebär att du ska komma ihåg att ta med hinkar och krubba. Senare under dagen är det dags för ridningen. Då är du inne på sadel, träns och schabrak. Fortsätt sedan dagen ut.

 

2. Packa systematiskt
De som väljer den systematiska approachen till packningen gör en lista i datorn, som sedan bockas av allt eftersom väskorna, och utrymmena i transporten, fylls. En fördel med en datorskriven lista är att den enkelt kan modifieras tills nästa gång det är dags för meeting.

Annars fungerar en handskriven också.

 

3. Packa efter prioritering
Ett annat sätt att organisera packningen är att börja med det som är viktigast och sätta det överst på listan. Hästpasset är nummer ett. Om det efterfrågas och du inte har det med dig får du inte tävla. Nummer två på listan är sadeln, som ju är anpassad till din häst.

 

Du bör även ägna en tanke åt vad det är för bana som ska ridas och hur vädret kan tänkas bli. Är det en gräsbana och det finns risk för regn – vilket den svenska sommaren brukar bjuda på – så kan det vara bra med broddar till hästen.

 

Fler tips på vägen
På plats brukar det inte finns någon möjlighet att tvätta. Därför är det bra med extra ridbyxor så att man ser fräsch ut genom hela tävlingen. Dessutom: kom ihåg att ta med dig en kasse för all smutstvätt.

 

Om det är varmt och hästen svettas kan det gå åt ett antal schabrak. Ju fler desto bättre. Som det en gång uttrycktes i ett diskussionsforum: ”Du kan aldrig packa för mycket!”. Vilket ju så klart inte är sant. Utrymmet, bland annat i bilen, sätter sina gränser. 


Höbalar i takboxen, eller i famnen, är en klassiker på väg till hästmeeting. Ta för vana att alltid ta med eget foder, och har du en häst som är känslig när det gäller olika vatten så kan det vara bra att även ha med några egna dunkar vatten.

 

Precis som hästen behöver vatten och mat behöver ryttare och eventuella medhjälpare också fylla på energidepåerna. Det brukar vara högt tempo på morgonen och förmiddagen, så förberedd matsäck är bra.

 

Innan du tar en titt på nedanstående lista och ännu en gång oroar dig för att missa något. Kom ihåg att det mesta, förutom pass och sadel, går att låna ihop på plats. Är det första gången du är iväg på en flerdagarstävling – glöm heller inte att det är enkelt att slå en signal till någon av de rutinerade i klubben och be om råd.

 

Fakta: Förutom det basala – detta kan vara bra att ha med

 

# Krubba

# Vattenhink

# Svettäcke

# Stalltäcke – om det är utebox

# Boxgardin – bra att ha för att skärma av om det är mycket spring runt omkring

# Sadelskåp att ha bredvid boxen så att man kan låsa in sin utrustning

# Led-träns med nummerlapp

# Extra tyglar

# Svamp

# Saltsten

# Foder och hö

# Foderhinkar och höpåsar

# Grimskaft och grimma

Fler nyheter