FRAKT 49 KR VI SKICKAR INOM 1-3 DAGAR FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1900 KR*

0 0 kr
Till Kassan
Börjestips
Ljuva sommar! Om det inte vore för flugorna…

Ljuva sommar! Om det inte vore för flugorna…

Äntligen börjar vi ana sommaren bakom hörnet, med gröna ängar, härliga barbackarittar och allt annat som hör hästlivet till. En mindre angenäm del är alla insekter som drar sig till din häst. 

Som vanligt inför sommarsäsongen har vi på Börjes laddat upp med allt från flugtäcken till flughuvor och salvor som skyddar din häst från dessa sommarens plågoandar. 


Några exempel:

Flughuva Elegant
Vår populära huva tillverkad i stickad bomull och med stretchig lycra vid öronen. Finns i två olika färgställningar – marinblå med röd kant och vitt rep samt grå med vinröd kant och vitt rep.

Flugpannband
De mjuka banden jagar bort flugorna och gör så att de inte slår sig ner på hästens ögon och nos. Svensktillverkad i 100% läder. Finns även en liknande variant i nylon.

Flugmask
Till exempel denna formsydda modell som täcker hela huvudet. Justeras och knäppes enkelt med kardborrband.

Olika hästar har olika behov
Hur känslig hästen är för angrepp kan variera mellan individer. En del hästar blir allergiska mot saliven hos bland annat svidknott och utvecklar svåra sommareksem. Vi har även eksemtäcken som träs över huvudet och skyddar från hals till svans. 

Det kan vara bra att täcka hästen tidigt på våren, innan klådan drar igång om hästen är allergisk mot mygg och knott. Tänk även på att lufta hästen då och då under sommarperioden, gärna mitt på dagen då mygg och knott inte är lika aktiva.

Hör av dig för tips och råd
Vi hjälper mer än gärna till med att hitta det ultimata skyddet för just din häst. Varmt välkommen att ringa, mejla eller hälsa på i någon av våra hästsportbutiker.Fler nyheter