FRAKT 49 KR VI SKICKAR INOM 1-3 DAGAR FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1900 KR*

0 0 kr
Till Kassan
Rusta dig rätt inför ridskolestarten

Rusta dig rätt inför ridskolestarten

Äntligen är det dags för ridskoleterminen att börja! Oavsett om du är nybörjare eller van ryttare är det några saker som är extra viktiga när det kommer till utrustning. Emma Hansson, butikschef på Börjes Tingsryd i Kungsbacka, tipsar om vad du ska tänka på.

Säkerhet är ett vanligt samtalsämne i Kungsbackabutiken för Emma och kollegorna. Ofta är kunderna föräldrar som behöver utrustning till sina barn. Många vet exakt vad de ska ha men har svårt att själv hitta rätt passform.

– Vi hjälper alltid till och kan svara på det mesta som gäller både häst och ryttare. Det är inte alltid så lätt att veta vad man behöver eller hur det ska sitta, men vet du att du är maximalt skyddad blir du både tryggare och bättre på hästryggen, säger Emma.

Viktigast är hjälmen


– Prio ett är hjälm, säkerhetsväst och bra skor med klack. Oavsett om du har egen häst eller rider på ridskola där du kan låna utrustning bör du ändå alltid ha en egen hjälm. Då vet du vad den varit med om, förklarar Emma.

En bra säkerhetsväst likväl som bra ridskor går ofta alldeles utmärkt att låna på ridskolan eller köpa begagnat, men annat är det när det kommer till hjälmar. De är nämligen en färskvara och måste till exempel bytas ut om du tappar den hårt eller ramlar av – annars riskerar du att den är skadad och inte hjälper. 


Se till att utrustningen sitter rätt


För att hjälmen ska skydda gäller det också att den sitter korrekt. Köp därför aldrig en hjälm för ditt barn ”att växa i” och köper du en hjälm i present rekommenderar Emma att man alltid återvänder med barn och hjälm för att vara säker på att den sitter som den ska.

– Hjälmen är alltid bra att ha på, inte bara när du rider utan också när du hanterar hästen från marken. Ha gärna handskar och stålhätteskor också – då skyddar du tårna om du råkar bli trampad. Säkerhetsstigbyglar du inte riskerar att fastna i är också bra att ha, säger Emma.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Börjes för att få hjälp och svar på dina frågor.

Fler nyheter